15:30

IBK Boden (b)

Referat: Pajala IF - IBK Boden (b)

Årets första hemmamatch och förutsättningarna var väl inte de allra bästa. Evelina och Carro är lite halvkrassiga, Ulrika är i USA.
Första perioden börjar lite trevande. Bodentjejerna är mycket hetare i närkamperna och tar ledningen redan efter 6:06. Vi skapar någon halvchans men det är motståndarna som har spelövertaget. Efter 12:44 ökar man på sin ledning till 2 - 0 och då ser det inte ljust ut.

Vi tar ett litet snack i periodpausen och kommer ut som ett nytt lag i andra perioden. Sanna reducerar till 1 - 2 redan efter 22 sekunders spel på pass av Evelina. När klockan står på 4.04 kvitterar Stina, åter på pass av Evelina och nu är vi på gång. Vi jämnar ut spelet och tar för oss mer i närkamperna. Detta gör att vi vinner mer boll och skapar mer framåt. Ändå förlorar vi skotten i andra med 6 - 14. Eftersom spelet är jämt ute på plan så är detta ett tecken på att vi skjuter mycket mindre än vad våra motståndare gör.

Inför tredje perioden säger Carro att hon inte orkar spela mer. Hon sa att hon skulle försöka spela en period men spelade två vilket var bättre än vad vi kalkylerat med från start. Vi skickar fram Ellionor i första linan och spelar med tre backar. Det visar sig fungera bra till en början. Evelina gör 3 - 2 till oss efter 2:45 på pass av Ellinor. Isabelle ökar på till 4 - 2 efter 11:51. Framspelet står Lina för. Sedan är det bud på mera när Isabelle träffar kryssribban. Trots att vi spelar väldigt defensivt under stora delar känns det aldrig riktigt farligt. Boden har ett stolpskott och mycket skott på mål men Elin spelar stabilt i målet och räddar allt. Ända fram till 15:47 in i perioden. Ett olyckligt uppspel från oss gör att en Bodenforward kan trampa rakt in mot mål och sprätta in 3-4. Bara 18 sekunder senare är det dags igen. Efter en del
obestämda ingripanden från vår sida kvitterar Boden till 4 -4. Matchen går till sudden och där avgör bortalaget redan efter 6 sekunder på ett kanonskott rätt upp i Elins vänstra kryss.

När man ser till hela matchen måste man säga att resultatet är rättvist. Boden är det bättre laget i första och tredje perioden. Vi spelar jämt med dem i den andra. Skotten vinner Boden med 45 - 16. De har ett ungt lag. Spelarna är födda 92-93 och är skolade innebandyspelare. De spelar aggressivt och jobbar hårt över hela spelplanen.

Vi tycker ändå att vi gör en bra match och är väldigt nöjda med den poäng som vi får med oss. Elin gör återigen en suverän match i målet. Av 45 skott släpper hon bara in 5. Hon agerar ofta extra back när hon bryter inspel som skickas in framför målet. Försvaret spelar upp sig efter en något trög inledning i första. Stina tar för sig i närkamperna och Hanna gör flera bra brytningar. Ellinor blir bara bättre och bättre på sin backplats. Ottilia kommer fel till en del bollar i början av matchen men spelar upp sig allt eftersom matchen går. Det som alla backar dock måste tänka på är att bli betydligt tuffare framför det egna målet och ta bort spelare som skymmer sikten för Elin.

Första linan får fullt godkänt betyg. Alla jobbar bra trots att man inte är riktigt krya och producerar 3+4.
Andra linan spelar också bra. Man har en betydligt defensivare roll men lyckas ändå producera ett mål framåt. Lina gör en mycket bra insats som ytterforward.

Det vi tar med oss från den här matchen är att vi måste ta för oss mer i närkamperna. Backarna måste träna mer på sina uppspel och våra forwards måste skjuta betydligt mer.